Alles in de wind
Muziek

Alles in de wind

Stel, je zit op een onbewoond eiland, zonder de mensen waar je zo heel veel van houdt. Hoe zou je je dan voelen? Wie zou je kunnen troosten, wat maakt je bang? Ben je zo dapper om de strijd tegen eenzaamheid aan te gaan en je eigen huis te bouwen? Dat zijn allemaal gevoelens die de koning ondervindt nadat hij is aangespoeld op een onbewoond eiland. Hij mist zijn koningin vreselijk. Vier winden gaan zich met hem bemoeien: ze proberen te troosten of ze vinden al dat getreur maar onzin. Dat is het perspectief van de voorstelling Alles in de Wind. Drie blazers van philharmonie zuidnederland - fluit, hobo en klarinet - en een acteur volgen de koning in zijn strijd tegen eenzaamheid en verdriet. De leerlingen participeren in de voorstelling door het zingen van het lied Alles in de Wind.

De leerlingen maken in het voorbereidende lesmateriaal kennis met de vier windrichtingen aan de hand van een schatkaart van het onbewoonde eiland.

Het lesmateriaal legt een verband met de omzwervingen van Odysseus en zijn makkers, een creatieve opdracht verwijst naar de kunstenaar Henri Matisse.

Scholen kunnen een extra workshop boeken. Daarin experimenteren, ervaren en creëren de kinderen op diverse manieren met hun eigen lijf de verschillende karakters van de windrichtingen.

Tijdens de workshop is er alle ruimte voor eigen invulling en interactiviteit. Er wordt hierbij vooral een beroep gedaan op het creërend vermogen van de kinderen.

Voor een kort filmpje van Omroep Brabant kijk hier.

Michèle Rijzewijk – acteur

Alice Poulussen - fluit, Marleen Schuuring - hobo, Roger Niese – klarinet

Lise-Lott Kok – regie, Steffie van Lamoen – decor en kostuum