Hutten en kuilen
Literatuur

Hutten en kuilen

Heb jij wel eens een hut gebouwd of een heel diepe kuil gegraven? Zo’n plek waar je je kunt verschuilen voor ouders, juffen en vervelende broertjes?

Wist je dat je ook kunt schuilen in verhalen? Bart Moeyaert schreef er heel wat: verhalen die je zelf kunt lezen, maar ook om naar te luisteren.

Weet je niet wie Bart Moeyaert is? Bekijk dan dit filmpje maar eens:

Bart maakte een heel dik boek met verhalen. Hoe moet je er daar één uit kiezen? Speel hier de game en laat je verrassen door een verhaal.

Bart leest voor:

literatuur, groep 3/4

Tijdens dit project maken de leerlingen kennis met Bart Moeyaert en zijn werk. Ze lezen of luisteren naar een aantal van zijn verhalen. Aan de hand van gesprekken en opdrachten onderzoeken ze wat voor soort lezers ze zijn. Lezen ze graag zelf of laten ze zich liever voorlezen? Wat vinden ze een fijne leesplek? Wat voor verhalen lezen ze graag? Zo komen ze niet alleen achter hun eigen leesvoorkeuren, maar leren ze ook hoe persoonlijk die voorkeuren vaak zijn.

De verhalen laten veel ruimte om door kinderen ingevuld te worden met hun gedachten, ideeën en fantasieën. Ze kunnen zich bijna letterlijk verschuilen in de hutten die Bart bouwt en de kuilen die hij graaft met zijn verhalen.

Wilt u de verhalen uit de game alvast lezen? Open de game en klik linksonder op 'leerkracht'. Deze verhalen staan ook in het boek Jij en ik en alle andere kinderen dat u ontvangt voor uw eigen schoolbibliotheek.

hutten en kuilen
BS Besoyen 2
BS Besoyen 1
BS Besoyen 3

Dit project draait dit schooljaar ook in

  • Oisterwijk
  • Roosendaal
  • Son en Breugel