Música!
Muziek

Música!

Op de Música! website vindt u alle lessen uit de handleiding.

Ga hier naar de speciale Música!-website.

Aanvullend op de Música!-website vindt u hieronder de trailer van Música! en foto's van de voorstelling.

Música! is een project van Philharmonie Zuidnederland en Kunstbalie.

Het project is gebaseerd op El Amor Brujo van Manuel de Falla.

Foto's

Fotograaf Peter van de Kerkhof heeft prachtige foto's gemaakt van sica! 

Bekijk ze hier.

Musica! - (c)PvdKerkhof-2

Muziek - groep 5 en 6

Het project Música! bundelt een theatrale concertvoorstelling en een  educatief traject, waarin de leerlingen een actieve rol spelen.

De kern van het project wordt gevormd door een uitvoering van El Amor Brujo van de Spaanse componist Manuel de Falla (1876-1946), een concert voor symfonieorkest en zang. Het concert wordt verzorgd door Philharmonie Zuidnederland (een fusie van Het Brabants Orkest en Het Limburgs Symfonie Orkest) onder leiding van dirigent Arjan Tien. De regie is in handen van Gienke Deuten. 

Direct voorafgaand aan deze concertuitvoering presenteert het publiek (ca. 300 leerlingen) Het Kinderconcert. De leerlingen bereiden zich hierop voor in de lessen op school en in de workshops die tijdens de Música-dag door orkestmusici worden gegeven.

Het hele traject, inclusief theatrale omlijsting, workshops en lessen, is erop gericht uw leerlingen de concertuitvoering optimaal te laten beleven.

De ritmisch markante muziek, waarin De Falla's flamenco-achtergrond goed herkenbaar is; het zien en horen van een groot aantal professionele musici met een scala aan instrumenten; de gidsrol van de acteur, het optreden van de zangeres en het rechtstreekse contact met leden van het orkest tijdens de workshops; al deze aspecten zullen van Música! een indrukwekkende ervaring maken voor uw leerlingen.

Musica! Foto P. van de Kerkhof