Niets is wat het lijkt
Literatuur

Niets is wat het lijkt

Alice in Wonderland inspireert vele schrijvers, kunstenaars en filmers, maar ook gamebouwers. Het verhaal is al honderdvijftig jaar oud, maar blijft betoveren. In het literatuurproject Niets is wat het lijkt leren jullie, met als uitgangspunt het verhaal van Alice, een eigen fantasiewereld creëren. Het einddoel is zelf een script schrijven van een game vol fantasiebeelden… waarin niets is wat het lijkt!

Wij hebben alvast een echte game voor jullie gemaakt. Speel hem nu en val met Alice mee de diepte in! Zoek de 12 sleutels, luister naar de muziek en laat je verrassen door de beelden in de fantasie van Alice, waar niets is wat het lijkt!

Beste leerkracht,

Alice in Wonderland inspireert vele schrijvers, kunstenaars en filmers, maar ook gamebouwers. Het verhaal, dat al honderdvijftig jaar oud is, blijft betoveren.

In het project Niets is wat het lijkt laten leerlingen zich inspireren door het verhaal van Alice om een eigen fantasiewereld te creëren. Het einddoel voor de leerlingen is zelf het script schrijven van een game vol fantasiebeelden… waarin niets is wat het lijkt.

Maar eerst krijgen ze een les die alle schijn heeft van een spelcircuit, doen ze de animatiegame, maken ze kennis met surrealisme en gaan ze zelf aan de slag als ware surrealisten. Tot besluit schrijven ze het script van een eigen, coole fantasiegame.

In de lerarenhandleiding wordt bij de eerste les, het spelcircuit, verwezen naar antwoord- en controleblad van het Kolderspel, het antwoordblad van het Zinne(n)spel en het eindscoreblad en de instructiebladen van alle spellen.

Deze bladen kunnen hier gedownload worden.

Animatiegame Niets is wat het lijkt

Speciaal voor dit project is de animatiegame Niets is wat het lijkt gemaakt. De game duurt ruim een minuut en is leuk om de leerlingen allemaal individueel te laten doen. Leerlingen vallen als het ware met Alice mee in het konijnenhol en zien daar zelf de fantasiewereld waarin ze terechtkomt. Ze moeten 12 sleutels zien te pakken en bezoeken daarmee 12 werelden. Muziek en beelden vormen samen een surrealistische wereld.

Alice-4